Adrian Munteanu

În adolescență mă visam un cavaler creștin medieval. Apoi am devenit ateu și anarhist de stânga. Azi mă simt exact unde trebuie să fiu.

Aurora Ciucă

Probabil, am rămas copilul de acolo, din podul luminos, care călătorește în continuare într-o lume imaginară.

Claudiu Florea

Cel mai important moment din viața mea a fost când am ajuns în viață în România de la Sarajevo. Atunci am simțit că am o nouă șansă. Aveam 20 de ani.

Corina Cârlescu

Când am început, n-aveam 14 ani. Boxam cu mănuși de sudură. Pe jos erau numai șuruburi, cuie, luptam cu călcâiele rupte, cu degete rupte. La 24 de ani am devenit campioană europeană.

Radu Cucuteanu

Mi-aș pune viața sub semnul nevoii de a înțelege. Oamenii tot timpul m-au speriat, indiferent de vârstă. Dar tocmai asta m-a făcut să-i caut mai tare, să-i caut mai mult, să înțeleg. Sunt un introvertit care a învățat să fie extrovertit.

Monica Bordeianu

Când am venit la Iași, la început am dormit sus, în teatru. Dar, înainte de a veni, am citit cartea Cătălinei Buzoianu, Iași la 1969. Și ea dormise în aceeași cameră și nu mi-a venit să cred că retrăiesc ce am citit în cartea aia.

Emil Bargan

Mi-a plăcut să fiu șofer de când eram copil. Iar din meseria asta, cel mai mult aș fi vrut să fiu șofer pe autocar. Dar mi-a plăcut și taximetria. Dacă m-aș mai naște odată, cred că tot asta aș face.

Irina Obrocea

Ajunsesem la 45 ani și m-am gândit: atâta mi-am dorit să fac tot felul de lucruri și am ajuns numai la servici-casă, servici-casă. Și la un moment dat am citit la cineva, pe facebook cred, care spunea că dacă vrei să schimbi ceva, să evoluezi, trebuie să-ți îneci toate corăbiile. Și atunci mi-am dat demisia.

Nicu Roșu

Aveam 15 ani și prima producție a fost de 25 de perechi pe care le-am făcut cam în patru-cinci zile. M-am dus singur pe litoral, la Neptun, și le-am vândut la plaja de nudiști.

Serinella Zara

Am vrut mereu să fiu profesorul pe care nu l-am avut mult timp în școală, până la liceul Eminescu, să simtă acel copil care e în fața mea că îi întinde cineva o mână și că-l ajută să urce măcar o treaptă.